Corona Salgını !

Az önce bir gönderiyi okudum. Bir fuarcılık ve etkinlik şirketi (gönderi sahibi şirketin ismini vermemiş) ülke çapındaki etkinlikler iptal edilip; işler büyük sekteye uğrayınca, şirket çalışanlarını belirli süreyle ücretsiz izin yapmaları için evlerine yollamış. Aynı kişi eklemiş bu şirket iyi paralar kazanırken pirim vermediği ve ödüllendirmediği çalışanına şimdi neden bu durumun sorumluluğunu yükler. Şimdi ben de soruyorum size ücretsiz izne çıkan insanlar, yemeye içmeye ve kira ödemeye devam etmeyecek mi?

Dünya çapında gerekli önlemlerin zamanında alınmasını çok doğru buluyorum, ülkemizde de zamanında ve gerekli önlemler alındı bana göre. Fakat virüsün yayılmasını engelleyelim derken aşırı bir panik ve kaygının yayılması, önlem alalım derken insanların işsiz parasız kalması, hatta bu durumun ne kadar süreceği belli olmadığı için insanların aç kalması veya büyük bir korku ve endişe ile evde oturması daha mı iyi olacak emin değilim. Başka çözümü yok mu? Geçici süreyle 1/3’ini kesersin maaşın ya da ne bileyim daha iyi bir çözüm bulursun. Ama adamı beş parasız ve belirsiz süre için eve göndermek ne demek? Umarım yetkililer bu ve benzeri fırsatçılık eylemlerine hemen önlem alır. Bu kabul edilemez.

Benim burnuma artık ortamda ki fırsatçıların bu konuyu kullanmaya başladığını ve zaten kötü giden ekonominin faturasının Coronaya çıkarılmaya çalışıldığı gibi bir koku geliyor. Ortam fırsatçı dolmaya başladı. İnsanların kaygı nedeniyle almaya başladığı her şeyi aşırı pahalı satmak da büyük fırsatçılık ve bunu yapanlara ciddi cezalar verilerek caydırıcı önlemler alınması gerektiğini düşünüyorum. Yukarıda bahsettiğim şirketin fırsatçılığına da cezai bir yaptırımla engel olunması gerektiğini düşünüyorum. Kriz yönetimine maalesef bunlarla mücadele de dahil oldu. Dengelerin bozulmadan baştan önlem alınması kaos ve kaygının önlenmesi bakımından çok önemli bunların acilen ele alınmasını diliyoruz.

Dünyanın gidişatına baktığınızda global krizin sebebi de Corona olacak gibi görünüyor ve bu yüzden en fazla fedakarlık yapması gereken kişiler halk mı olacak? Domuz gribi salgınları sırasında böyle şeyler hatırlamıyoruz ve gripten meydana gelen ölüm vakalarının ne kadarının tespit edilip istatistiklere geçtiğini de bilmiyoruz. Ama şu an bütün dünyanın zaten berbat olan ekonomisi Corona yüzünden çöküşe doğru gidiyor. Salgından ölmesek, açlıktan öleceğiz. Önlem alacağız tabi: Kalabalık ortamlara girmeyip; hijyenimize dikkat edeceğiz, gerisi tevekkül, olan oluyor, dünya da dönüyor.

#fundabilgin #bilginanne #fundabilgin #bilginfunda #fundakaraaslan #corona

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir